image description

ACTUEEL Circulaire en klimaatadaptieve fietsenstalling!

Gepubliceerd op 27 mei 2021

Diverse studenten werken aan de realisatie van een speciale fietsenstalling op het Suikerterrein

Deze circulaire en klimaatadaptieve fietsenstalling is een pilot in samenwerking met Save Lodge. Tijdens de realisatie wordt plastic afval hoogwaardig hergebruikt. Studenten maken een constructieve klimaatslimme muur van blokken afvalplastic die we vullen met substraat, een irrigatiesysteem en een robuuste plantenmix. Door de opslag van regenwater is het gebouw zelfvoorzienend. Voor het fundament heeft de gemeente Groningen afgedankte klinkers van de Grote Markt gedoneerd.

Er hebben al diverse groepen aan deze fietsenstalling gewerkt vanaf maart 2021. Zo is het bijvoorbeeld ook een onderdeel van het keuzedeel Specialisatie technische werken in het groen.