image description

ACTUEEL Deelnemers vakopleiding Bloemsierkunst TerraNext met vlag en wimpel geslaagd

Gepubliceerd op 6 juli 2021

Begin deze maand hebben 10 deelnemers van de vakopleiding Bloemsierkunst van TerraNext examen gedaan. Zij moesten tijdens twee examendagen al hun opgedane kennis inzetten en vaardigheden tonen. De examenstukken werden beoordeeld door de examencommissie bestaande uit docenten van Terra, Annetta van ‘Bloemisterij Creannetta’ en Annelies van ‘Bloemen bij Annelies’. Alle deelnemers zijn geslaagd met mooie scores, en terecht!

Het examen bestond uit vijf onderdelen verdeeld over twee dagen. Op woensdag 16 juni luidde de opdracht om een vaasschikking en rouwarrangement te maken. Op de tweede examendag werden de deelnemers getoetst op het maken van een handgebonden boeket, twee bruidscorsages en een eigen creatie.

Alle deelnemers hebben geweldige creaties gemaakt. Het was duidelijk dat ze heel hard hadden gewerkt en de examencommissie was zeer onder de indruk van de resultaten. ‘Ontzettend knap wat de deelnemers hebben neergezet, vooral gezien de omstandigheden ten tijde van Covid-19’, aldus Annelies. Normaliter gaat het examen gepaard met een grote expositie. Door de coronamaatregelen konden alleen vrienden en familie van de deelnemers de gemaakte bloemstukken bewonderen.

De vakopleiding Bloemsierkunst is een tweejarige opleiding gericht op zij-instromers en medewerkers binnen de bloemenbranche die zich verder willen bekwamen in het vak.