image description

ACTUEEL Derde plaats voor Jarno en Marijn!

Gepubliceerd op 21 januari 2019

TerraNext studenten Jarno en Marijn hebben de derde plaats behaald bij kwalificatierondes Skills Heroes!

Op 15,16 en 17 januari was de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.  TerraNext was een van de standhouders. Studenten Jarno en Marijn deden mee aan de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Deze werden op de beurs gehouden. Een knappe derde plaats was voor de studenten van TerraNext. “Heel goed gedaan, wij zijn trots op Jarno en Marijn,”, aldus Sarah Tinnevelt van TerraNext.

 De Groene Sector Vakbeurs is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een goed kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Het aanbod van standhouders varieert van boomkwekers tot producenten, van tuinarchitecten tot gemeente/overheid en nog heel veel meer. “We vinden het belangrijk om hierbij aanwezig te zijn als aanbieder van groen onderwijs. Samen met TRI en Groeipunt bemanden we een stand”, legt Sarah Tinnevelt van TerraNext uit. Er was veel belangstelling voor TerraNext op de beurs. “We hebben de bezoekers zoveel mogelijk passende informatie gegeven over ons onderwijsaanbod. Wij kunnen als groene opleider bruggen slaan in de arbeidsmarkt krapte voor groene banen. TerraNext biedt diverse mogelijkheden om jong en oud(er) een passende opleiding te bieden in de groene sector, waardoor de krapte in de arbeidsmarkt opgevuld kan worden. Er is op dit moment veel behoefte aan goede groene arbeidskrachten op verschillende niveaus. Het onderwijs dat daarbij hoort past natuurlijk helemaal in ons ‘groene’ straatje.”

Mooie prestatie

Tijdens de beurs waren er kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo studenten. Studenten Jarno en Marijn deden namens TerraNext mee aan de wedstrijd Hoveniers. “Aan de hand van een ontwerp hebben ze laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze werden beoordeeld op verschillende onderdelen, waaronder … Uiteindelijk wonnen ze de derde prijs. Een hele mooie prestatie waar we trots op zijn.” Voor de beurs kregen de accountmanagers van TerraNext een speciale cursus. “Hoe benader je precies de bezoekers van de stand, hoe presenteer je je op een beurs, dergelijke onderwerpen kwamen aan de orde. Daarnaast waren er ook studenten van TerraNext aanwezig om hun ervaringen te delen. Al met al kunnen we spreken van een nuttige bijdrage aan de beurs”, besluit Tinnevelt.