image description

ACTUEEL Marijn & Jarno door naar volgende ronde

Gepubliceerd op 28 november 2019

Vier Terra teams streden voor een plek in de voorrondes van Skills in Hardenberg. Marijn en Jarno van TerraNext zijn een ronde verder!

De winnaars mogen Terra vertegenwoordigen tijdens de 1e voorronde van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg op de groene sector beurs in Hardenberg in januari 2020.  Twee teams van Terra Meppel en twee teams van TerraNext deden mee.

Kay Abbring & Tom Hofstee (niveau 4 - BBL TerraNext)
Mart Smand & Rik Woltman (niveau 4 - BOL Terra Meppel)
Lucas Bouwman & Mark Wolters (niveau 4 - BOL Terra Meppel)
Marijn de Kleine & Jarno Battjes (niveau 3 - BBL TerraNext)

Het was een spannende strijd en er is door de jury lang gesproken over de uitslag. Uiteindelijk zijn Marijn & Jarno uitgeroepen tot de winnaars. Goed gedaan mannen, van harte gefeliciteerd! 

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaaanleg kunnen jonge vakmensen hun talenten laten zien en daarnaast wordt het groene vak met al zijn creatieve aspecten getoond. De deelnemende studenten leggen tuinen aan waarin zij te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Denk hierbij aan het uitzetten van maten en peilen. Het bewerken en aanbrengen van natuursteen en/of beton voor trappen, muren en verhardingen of het bewerken en aanbrengen van hout en houttechnieken. Daarnaast wordt beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarigen. De studenten moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd.