image description

ACTUEEL Terra Beroepenwedstrijd Groene Ruimte!

Gepubliceerd op 12 maart 2021

Volg hier de livestream van de Terra Beroepenwedstrijd Groene Ruimte.

Op vrijdag 12 maart 2021 zal onze MBO-locatie in Meppel het strijdtoneel zijn van de ‘Beroepenwedstrijd Groene Ruimte’. De wedstrijd, die in eerste instantie was gepland op 12 februari, is in verband met de Corona maatregelen een maand uitgesteld.

Niveau 3-4 studenten van de vestigingen Meppel, Eelde en Groningen  zullen, aan de hand van een ontwerp, een tuin aanleggen waarin zowel dode materialen (hout en verharding) als ook levende materialen (beplanting, gazon) worden verwerkt.


De start is ’s morgens om 8.00 uur. De deelnemers zullen dan voor het eerst kennis nemen van het ontwerp. Behalve het ontwerp wordt hen ook een ‘matenplan’ overhandigd. Uiteraard zal een overzicht van de eerder genoemde dode- en levende materialen niet ontbreken. Tijdens de aanlegwedstrijd zullen de vakdocenten/coaches van de studenten op de achtergrond aanwezig zijn. Zij bemoeien zich niet met de uitvoering.

 

De wedstrijd is de hele dag te volgen via deze link: ‘Naar de livestream’. (Deze staat ook op de Portal en website voor studenten en collega’s.)

 

Een deskundige jury zal de studenten beoordelen. Daarbij wordt onder andere gekeken of de maatvoering klopt met de gegevens uit het ontwerp. Verder staan een correcte verwerking van de materialen, een ergonomische werkhouding en de mate van veilig werken, centraal tijdens de beoordeling.

 

De dag zal rond half vijf worden afgesloten met een prijsuitreiking gevolgd door een warme maaltijd.

De organiserende coaches wensen de deelnemers alvast heel veel succes tijdens de wedstrijd!