image description

ACTUEEL Veilig werken met de minikraan

Gepubliceerd op 15 april 2019

Trjaect Grondwerk met kans op betaalde baan

Vandaag, maandag 15 april, is een nieuw opleidingstraject van TerraNext gestart: ‘Veilig werken met de minikraan’. “Vakbekwaam personeel in de Grond Weg en Waterbouw sector is hard nodig. Hiervoor hebben wij een opleidingstraject gestart”, legt Fonger van Veenen, afdelingsdirecteur TerraNext uit. TerraNext is de opleider van de groene sector, actief in heel Noord-Nederland, met praktische eigentijdse en compacte opleidingen voor (jong)volwassenen.

 

“Er is een tekort aan vakbekwaam personeel in de Grond Weg en Waterbouw sector. Grondwerker is dus een kansberoep. Hiervoor heeft TerraNext een traject opgezet, samen met enkele partners. Het opleidingstraject is een samenwerking van TerraNext in het kader van de Ringweg Academie met het UWV, Abiant en Oosterhof Holman, onderdeel van de Combinatie Herepoort”, aldus Van Veenen. Tijdens het traject worden elf deelnemers vanuit een uitkeringssituatie opgeleid. Vandaag was de start van het traject, bij het Suikerterrein in Groningen. Deelnemers, docenten TerraNext en partners verzamelden zich voor de eerste trajectdag.

 

1000-banenplan

Het is een 12 daags traject ‘Veilig werken met de minikraan’, verdeeld over vijf weken. Onderwerpen tijdens het traject zijn onder andere Basisveiligheid (VCA), Veilig werken langs de weg, basiskennis GWW en het veilig werken met de minikraan. “Het traject wordt gefinancierd vanuit het 1000-banen plan van Werkinzicht. Doel van het 1000-banenplan is om uiteindelijk 1000 mensen aan een baan te helpen. De deelnemers krijgen bij goed doorlopen van het traject een betaalde baan bij één van de partners in de sector”, besluit Van Veenen.