In deze cursus ontdek je de basisprincipes van natuurvoeding, de relatie tussen voeding en gezondheid, en leer je puur en gezond koken met eerlijke ingrediënten. Je volgt 8 lessen op de woensdag (17.30 - 20.30 uur), om de week, inclusief maaltijd (eerst verzorgd, later ga je zelf aan de slag). De lessen zijn bij de Pionier: Terra op het Suikerterrein in Groningen.
Aan bod komt:
Gezonde bodem, gezonde voeding
In deze cursus duiken we in de wereld van natuur en ecologie. Wat is de
huidige status van de biologische landbouw? Hoe belangrijk zijn korte
voedselketens voor een duurzame toekomst? En hoe kunnen we groen en
duurzaam leven in de stad? Deze en andere vragen staan centraal. Leer
hoe een gezonde bodem de basis vormt voor gezonde voeding.
Positieve gezondheid
Het menselijk lichaam is complex en wordt beïnvloed door allerlei
factoren. Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de eigenschappen van
macro- en micronutriënten, en hoe deze je gezondheid beïnvloeden. Ontdek
welke connectie er is tussen je brein en darmen en maak kennis met de
principes van natuurvoeding en de pijlers van vitaliteit. Leer hoe
voedsel als medicijn kan dienen en hoe je daarmee je welzijn kunt
verbeteren.
Een essentieel leven draait niet alleen om wat je
eet, maar ook om hoe je leeft. In deze cursus komt het belang van
leefomstandigheden en sociale verbindingen aan bod. Passie, zingeving en
bezieling spelen een cruciale rol in jouw gevoel van geluk. Ontdek hoe
deze elementen bijdragen aan een gezond en vervuld leven.
Puur koken
Hoe maak je de lekkerste gerechten met verse, pure en eerlijke
producten? In deze cursus leer je niet alleen over eten en gezondheid,
maar ook hoe je gezond kunt koken. Ontdek hoeveel plezier je kunt
beleven aan het bereiden van voedzame maaltijden, hoe je je creativiteit
hierin kwijt kunt en hoe fijn het is om voor anderen te koken. Samen
verkennen we de kunst van puur koken en het delen van deze ervaringen
met anderen. We koken tijdens de les, eerst verzorgd door de docenten,
later ga je zelf aan de slag!
Docenten
Je krijgt les van Christien Beukelaar.
Marleen Scholtens (orthomoleculair therapeut) en Leonie Bais (voedingsinnovator) verzorgen een gastles.